Cea mai mare arhivă de muzică românească a tuturor timpurilor, acum și în format digital. Muzica românilor de pretutindeni, accesibilă și ușor de ascultat.
Poză „discogs.com”
Cea mai mare arhivă de muzică românească a tuturor timpurilor, acum și în format digital. Muzica românilor de pretutindeni, accesibilă și ușor de ascultat.
Poză „discogs.com”
Instituţie patronată de Consiliul Judeţean Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” s-a impus, de-a lungul timpului, ca un reper al vieţii culturale nemţene. Deşi, de la înfiinţare, din 1968, a purtat diverse denumiri – Casa raională a creaţiei populare, Casa de creaţie populară a judeţului Neamţ, Centrul pentru conservarea, promovarea şi valorificarea creaţiei populare -, crezul său a rămas mereu acelaşi: promovarea culturii tradiţionale şi a culturii înalte, precum şi a actului artistic de calitate prin manifestări ca Festivalul Internaţional „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ”, Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, Festivalul de datini şi obiceiuri „Steaua sus răsare”, târguri ale meşterilor populari, festivaluri de folclor organizate în zone reprezentative din punct de vedere etnofolcloric, concursuri folclorice, şezători, saloane şi expoziţii de artă plastică şi populară, fotografie, şcoli de vară, tabere de creaţie. Deşi, în contextul actual, societatea pune accent în special pe palpabil şi pe vizual, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” încearcă, prin ceea ce face, să perpetueze mai ales valorile patrimoniului imaterial, cel care ne-a definit în decursul istoriei ca individualitate în spaţiul cultural global.
Poză „culturaneamt.ro”
Biblioteca publica Mediateca George Enescu este singura filiala a Bibliotecii Metropolitana din Bucuresti specializata in carte de arta, CD,DVD.
Fondat în 1996 ca serviciu public de cultură, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti este singura instituție de profil din România care are rol de legătură între autoritatea locală şi societatea civilă.
Pentru că ARCUB se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, proiectele culturale pe care le realizează au o importantă componență socio-educativă.
Misiunea sa ca centru cultural multidisciplinar al oraşului Bucureşti este să celebreze moştenirea culturală a oraşului, să ocrotească şi să promoveze identitățile creative ale metropolei contemporane şi să poziționeze Bucureştiul pe harta culturală a Europei.
ARCUB promovează cultura oraşului Bucureşti în toate formele sale de expresie artistică. De aceea căutăm să menținem un dialog constant între cultura instituționalizată şi cultura experimentală, între trecut şi prezent. ARCUB păstrează o legătură constantă cu centrele şi organizațiile culturale ale oraşului Bucureşti, cu artiştii şi producătorii locali şi internaționali pentru a crea o platformă de susținere a artiştilor neincluşi în structuri instituționale tradiționale.
În calitate de instituție publică, ARCUB se implică în realizarea proiectelor culturale ca suport logistic şi financiar prin intermediul subvenției acordate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. ARCUB este co-organizator la cele mai importante spectacole şi festivaluri naționale şi internaționale.
În calitate de organizator de evenimente proprii, ARCUB propune programe, strategii şi proiecte din cele mai variate zone ale culturii: teatru, muzică, arte vizuale, dans, ateliere de creație,producție editorial etc.
ARCUB, ca Centru Cultural al Municipiului Bucureşti, are rolul a crea un mediu cultural receptiv tuturor formelor de artă şi accesibil unui public cât mai larg.
Poză „arcub.ro”